Tabăra din pridvorul satului Podoleni I.

Evenimente Iulie 6, 2018

Pentru mine, cuvântul libertate este modul prin care Dumnezeu ne lasă să ne alegem propriul rost în viața pe care El ne-a dăruit-o.

În plină vară, în perioada 2 - 5 iulie a avut loc prima ediție a Taberei din pridvorul satului organizată de parohia Podoleni I. Desfășurată sub tema Tânărul în fața libertății, tabăra a prilejuit întâlnirea a 150 de tineri și copii din cele trei parohii din localitate, șansă primită cu entuziasm și bucurie.

În cele patru zile ale taberei participantii împreună cu moderatorii au înnodat prietenii, s-au rugat împreună, au descoperit bucuria de a împărtăși experiențe noi, au învățat cântece și dansuri, au trăit experiențe captivante prin intermediul jocurilor și concursurilor. Toți tinerii, deși din parohii diferite, s-au unit în rugăciune participând la Sfânta Liturghie ce a fost săvârșită pentru ei în fiecare din cele trei biserici din Podoleni.

Împreună cu părintele Olivian Sandu de la parohia Vorona Mare - Botoșani, tinerii au explorat diferitele moduri de înțelegere a libertății ca dar al lui Dumnezeu.O definiție frumoasă a răsărit din  inima unui tânăr: Pentru mine, cuvântul libertate este modul prin care Dumnezeu ne lasă să ne alegem propriul rost în viața pe care El ne-a dăruit-o.(participant).

Entuziasmul, libertatea și exuberanta sunt cuvintele ce descriu cel mai bine atmosfera taberei, ceea ce a dus la certitudinea organizării în anii următori a altor editii a taberei din pridvorul satului, atât participanții cât și voluntarii promițându-și reciproc revederea la editia a doua de anul viitor.

Au fost patru zile pline de veselie, descoperiri, idei şi o mulţime de momente ce nădăjduim să dăinuie în inimile copiilor mult timp de acum înainte.

Preot  Țăpuc Eugen Ioan